Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2004

Άραγε θα πληρώσουν ποτέ?

Το νέο νομοσχέδιο για το χρηματιστήριο δείχνει καλό, αλλά μένει να δούμε αν θα εφαρμοστεί και στην πράξη.
Όπως πάντα όμως σε αυτή τη χώρα περιμένουμε να γίνει η καταστροφή πρώτα και μετά να αντιδράσουμε. Και η αντίδραση άργησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Άραγε υπάρχει περίπτωση να πληρώσουν ποτέ αυτοί που ευθύνονται για τα λεφτά του κοσμάκη που χάθηκαν? Δυστυχώς, ένα από τα πολλά θύματα του φιάσκου του 2000 είναι και η οικογένεια μου.
Αν όντως υπάρχουν ευθύνες σε κάποιους, πραγματικά και τι δε θα δινα να τους δω πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Επειδή όμως αυτό αποκλείεται να συμβεί, αρκούμαι στο να προσπαθώ να το ξεχάσω. Και θεωρώ ότι υπέυθυνοι είμαστε κυρίως εμείς οι πολίτες, που σε άλλες περιπτώσεις (π.χ για να διεκδικήσουμε μια μονιμοποίηση στο δημόσιο για να .. τα ξύνουμε και επίσημα) ξέρουμε να κάνουμε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, στο συγκεκριμένο όμως θέμα δεν έχουμε ασκήσει καμία πίεση να βρεθούν τουλάχιστο οι ένοχοι.

2 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτή η φούσκα έμοιαζε με πόλεμο, όλοι μας ξέρουμε ή έχουμε στην οικογένειά μας θύματά της. Απ' ότι φαίνεται όμως, οι συγκεκριμένοι εγκληματίες πολέμου την βγάζουν καθαρή. Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά προτιμώ να μην ξεχάσω.

Oneiros

9:16 μ.μ.  
Blogger Stefanos said...

Όντως λοιπόν τη βγάζουν καθαρή. Τι να πω..Ίσως και να μην έγινε κάτι αξιόποινο και εμείς ρίχνουμε το φταίξιμο σε άλλους για τις δικές μας λανθασμένες επιλογές εκείνη την εποχή..
Α ξέρω και ένα άλλο με τον τοτό..!

1:46 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home