Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2005

Πήρα το χαρτί, ντύνομαι χακί

Τα ψέματα τελείωσαν. Από 7 του φλεβάρη θα ανήκω στα ελληνικά στρατά.
Το ερώτημα είναι να επιλέξω να ανήκω για ένα χρόνο ή για 17 μήνες? Ή αλλιώς να πάω δόκιμος ή όχι?

Ξέρω ότι τις αγαπητές αναγνώστριες δεν τις πολυενδιαφέρει το θέμα, αλλά τι να κάνουμε..ο στρατός είναι μέρος της ζωής των αντρών, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Επανέρχομαι λοιπόν..Δεν είχα σκοπό να πάω δόκιμος. Από την αρχή το απέρριπτα ως εκδοχή. "Σιγά μη χάσω 5 μήνες από τη ζωή μου", έλεγα. "Ναι αλλά αυτούς τους 5 μήνες παραπάνω θα τους χάσεις μέσα στο στρατόπεδο αν πας απλώς φαντάρος", μου ανταπάντησε ένας φίλος που θα πάει δόκιμος. Και δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Οι φαντάροι στο πεζικό την περνάνε πολύ πίκρα. 7-3 υπηρεσία και μετά βαράνε σκοπιές όλη μέρα. Και παλιός να είσαι, δε γλιτώνεις με τόσες ελλείψεις που έχουν τα στρατόπεδα. Μπορεί για 10 μέρες να μη βγεις καθόλου. Στην αερπορία και στο ναυτικό είναι απείρως καλύτερα, αλλά τι μας νοιάζει..εγώ είμαι πεζικό. Γενικά για ένα χρόνο ξεχνάς τη ζωή τελείως. Χώρια που είσαι ο τελευταίος τροχός της άμαξας..

Ενώ ο δόκιμος ζει σαν άνθρωπος. Μπορείς να βλέπεις τους φίλους σου και την οικογένεια σου. Το απόγευμα σπιτάκι σου. Υπάλληλος κανονικά. Αλλά .. 5 μήνες παραπάνω..Ούτε 1 ούτε 2.

Ο καθένας στα λέει διαφορετικά. Θα αποφασίσω τελευταία στιγμή..Όπως για όλα στη ζωή μου.

7 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Μμμμ... Tricky question.

Δεν υπάρχει κάποια απλή απάντηση. Αν δεν σε πειράζει να κάτσεις μέσα πέντε μήνες παραπάνω ίσως να είναι καλύτερα για δόκιμος. Αν απο την άλλη πέσεις σε μαλάκα διοικητή μπορεί να σε πρήξει με ευθύνες και να εύχεσαι να ήσουν φαντάρος. Μπορεί από την άλλη να πας φαντάρος και να σου τύχει ένα απίστευτο καθισιό ή ένα εκπληκτικό πήξιμο.

Θα ανέβεις καθόλου Αθήνα για να τα πούμε πριν μπεις;

lukuliuS

5:52 μ.μ.  
Blogger Sofia said...

Σημαντική ερώτηση. Δούλευες μέχρι τώρα ή τσου;

Αν δούλευες ο στρατός (όπως λέει ένας καλός φιλος) ειναι κατασκήνωση. Κάποιος σου λέει τωρα κοιμήσου, κοιμάσε. Κάποιος σου λέει τώρα θα φας, τρώς.

Χαμηλά τα μάτια πάντως μη σε χάσουμε νέο

9:10 μ.μ.  
Blogger Stefanos said...

Όχι Σοφία δε δούλευα.
Καταλαβαίνω γιατί το ρωτάς. Αν δούλευα και έχω κουραστεί, ευκαιρία είναι να κάτσω λίγο παραπάνω στρατό και να ξεκουραστώ.
Πριν λίγο καιρό είχα πολλή όρεξη για δουλειά. Ήμουν ενθουσιασμένος και θεωρούσα ότι ο στρατός θα με κόψει πολύ.Τώρα ακόμα δεν έχω πάει και η όρεξη χτυπάει μηδέν. Είμαι σε φάση που και οι 5 μήνες παραπάνω δε με νοιάζουν. Οι φάσεις που περνάω αλλάζουν ανα μήνα:)

Είναι το τι θα σου τύχει. Έχεις δίκιο lukuliuS. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Θα ανέβω 3-4 μέρες πριν, οπότε μάλλον θα τα πούμε (και θα τα πιούμε!!!)

11:27 μ.μ.  
Blogger Sofia said...

Οχι ρε παιδιά, μην τα πίνετε και μενω στην απ'έξω. Βαγγελίστρα μου τι κατάρα ειναι αυτή, όλοι να πηγαίνουν για κρασί και τσιπουράκια κι εγώ να πηγαινω για Guiness. Θα αποθάνω.

2:24 π.μ.  
Blogger Sakis Rizos said...

"Μπορεί για 10 μέρες να μην βγεις καθόλου." Ε, ρε, πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που είχα παει φαντάρος στο πυροβολικό! (1995). Τι είναι 10 μέρες! Και έναν μήνα μέσα έκανες τότε, και δύο...!

Στο θέμα μας τώρα. Φαντάρος ή δόκιμος; Δεν υπάρχει απλή απάντηση. Εξαρτάται πού θα πέσεις. Τείνω πάντως προς τον δόκιμο. Καλή θητεία anyway!

1:00 μ.μ.  
Blogger Stefanos said...

:))Ναι αλλάζουν τα πράγματα και καλομαθαίνουμε πολύ εμείς οι νεότεροι:)

Εγώ μάλλον θα τείνω προς το φαντάρο. Thanks πάντως for the tip!

11:47 μ.μ.  
Blogger μολτο said...

Αν έχεις βύσμα και μπορείς να πάρεις καλές μεταθέσεις, τότε γίνε Δόκιμος ασυζητητί. Επίσης αν μπορείς να πας στην πρώτη ή δεύτερη μετάθεση κοντά στο σπίτι σου, δηλαδή κάπου που δεν θα πληρώνεις ενοίκιο, πάλι πήγαινε για να μαζέψεις και λίγα λεφτά. Μπορεί στη σχολή να σου σπάσουν λίγο τα νεύρα, αλλά αξίζει.

Αν όμως δεν έχεις βύσμα, ρισκάρεις να πας σε κάποια μονάδα όπως πχ. Μανταμάδος Λέσβου, όπου θα κάθεσαι το μισό καιρό σε ένα φυλάκιο στη μέση του πουθενά με δέκα απαράδεκτους στρατιώτες, μέρα-νύχτα. 'Η μπορεί να σε κάνουν με το καλημέρα διοικητή λόχου, να χρεωθείς τα κέρατά σου και να πρέπει να οργανώνεις βολές, αγήματα κλπ. Ακόμα κι έτσι πάντως, το να βγαίνεις τα (περισσότερα) απογεύματα και να έχεις το σαββατοκύριακο δικό σου βοηθάει πάρα πολύ και γνωρίζεις και κανένα ντόπιο κοριτσάκι. Λίγοι Δόκιμοι το μετανιώνουν, οπότε αν δε βιάζεσαι να τελειώνεις, I'd say go for it! Προσωπικά ως ΔΕΑ(ΠΒ) πέρασα τέλεια και δεν πήγα σπίτι μου μόνο 33 νύχτες σε 14 μήνες.
Δες και αυτό και γενικά το site ίσως σε βοηθήσει.
http://www.thiteia.org/dea-ypaks.htm

1:25 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home